Nytt bröd varje vecka!

Bröd är min svagaste sida och jag har aldrig tyckt det vart speciellt roligt att baka bröd, men nu blir det ändring på det, för som rubriken lyder så kommer jag att baka ett nytt bröd varje vecka och det kommer variera i allt från limpor till frallor och baguetter,grovt, ljust, glutenfritt osv..
Eftersom det finns en hel del olika mjölsorter kan det vara kul att prova dessa olika sorter (jag kommer skriva om några olika mjölsorter i ett annat inlägg).
 
Varje vecka kommer jag skriva upp ett bröd och recept här på bloggen som jag bakat.
Denna veckan blev det en bovetelimpa med aprikoser och frön.
 
Recept på detta, 1 bröd
4 dl dinkelmjöl eller vetemjöl
1 dl bovetemjöl
2 dl havregryn
1/2 dl hela linfrön
1 dl solrosfrön
1 dl pumpakärnor
2 tsk bikarbonat
2 tsk salt
1 äpple
1 dl torkade aprikoser
1/" dl honung
4 1/2 dl naturell yoghurt
 
ugn 175 grader
 
Blanda alla torra ingredienserna i en bunke
(torra ingredienser = mjöl, bovetemjöl, havregryn, bikarbonat, salt, linfrön,solrosfrön, pumpakärnor)
kärna ur, klyfta och skär äpplet i skivor. klipp eller skär aprikoserna i små bitar.
Rör ner honung, yoghurt, äpple och aprikoser.
Häll smeten i en smord och mjölad brödform, toppa med frön och havregryn och pudra över lite mjöl.
Grädde på nedersta delen i ugnen i ca 60 min.
Ta ut brödet, stjälp upp det på ett galler och låt svalna under duk.